به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از بورس نیوز؛ یکی از سوال های معمول این روزهای سهامداران این است که چرا با وجود چندین بار افزایش نرخ محصول اکثر شرکت های تولیدی در یکی دو سال گذشته، با افت قیمت سهام دست و پنجه نرم می کنند. کار تا جایی ادامه پیدا کرده که برخی از نمادها تا ۸۰ درصد خود را از دست داده اند.
محمدعلی احمدزاد اصل، کارشناس بازار سرمایه در این خصوص بیان کرد: در مورد شرکت های وابسته به دولت باید این نکته را در نظر داشت که با وجود افزایش نرخ فروش محصولات، هزینههای تولید هم به همان نسبت افزایش داشته و ضمناً سهامداران اطمینان خاطر ندارند که روند مثبت درآمدی شرکت در سالهای آینده هم ادامه داشته باشد. به هر حال با توجه به کسری بودجه شدید دولت، بعید نیست که دولت با دستکاری در نرخ مالیات، نرخ خوراک و... از حاشیه سود شرکت ها بکاهد و این نگرانی ها مانع از افزایش منطقی قیمت سهم ها شده است.
وی اضافه کرد: در رابطه با شرکت های کاملا خصوصی هم طبیعتاً افزایش درآمد شرکت ها در کنار افزایش هزینه ها رخ داده است؛ اما مانع اصلی بر سر راه رشد قیمت سهم ها، جو عمومی بازار سرمایه بوده است. بهعبارتیدیگر جو عمومی بازار سرمایه از جذابیت سرمایه گذاری در سهام کاسته و این شرکت ها هم ضربه بی اعتمادی مردم به بازار سرمایه را خورده اند.
این کارشناس بازار سرمایه ضمن تاکید بر ارزندگی بسیاری از سهم های این بازار اظهار کرد: بازار سرمایه در مقایسه با سایر بازارها ارزنده است؛ اما از آنجا که این بازار، بازاری متشکل و شفاف است و به نوعی دماسنج اقتصادی کشور محسوب می شود، هرگونه کنش و واکنش در واقعیت اقتصاد روی بازار سرمایه تاثیر گذار خواهد بود و مادامی که شرایط اقتصادی کشور، شرایط مساعدی نباشد، بازار سرمایه هم تحت تاثیر قرار گرفته و با توجه به عدم خوش بینی نسبت به سودآوری صنایع، این بازار اقبالی نخواهد داشت.
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفتگو در رابطه با تاثیر افزایش دامنه نوسان معاملات در شرایط فعلی اظهار کرد: معتقدم افزایش دامنه نوسان معاملات در شرایط فعلی هیچ تاثیری بر روند بازار سرمایه نخواهد داشت؛ اما نکته اینجاست که عدم ثبات در تصمیم گیری ها و رفتار سلیقه ای در بازار سرمایه هیچ جایگاهی ندارد. این که متولیان این بازار مرتب تصمیمات کوتاه مدت اتخاذ میکنند، فقط بر نگرانی های این بازار خواهد افزود. ضمن اینکه مشکل اصلی بازار سرمایه در شرایط فعلی، خروج نقدینگی از این بازار است و سازمان بورس اوراق بهادار به جای پرداختن به مسائل جزئی، بهتر است از نگرانیهای فعالان بازار سرمایه بکاهد و از حقوق بازار سرمایه دفاع کند. قطعاً حمایت قاطعانه از بازار سرمایه بیش از هر اقدام دیگری روی بازگرداندن اعتماد به این بازار جواب خواهد داد. با این تفاسیر موافق افزایش دامنه نوسان معاملات هستم، اما سهامداران نباید انتظار تغییر در وضعیت کلی بازار تحت تاثیر افزایش دامنه نوسان را داشته باشند.
نظر شما